A WPC teraszburkolat fő komponenseit tekintve a fa és a műanyag ötvözetéből készül, melynek révén a fa szép megjelenése érhető el. Az összetevők egyvelegét nagy nyomáson és magas hőmérsékleten formálják, ezáltal anyaga rendkívül ellenálló és könnyen megmunkálható lesz. A hasznos tulajdonságok kiemelése és a káros tulajdonságok csökkentése céljából létrehozott kompozit burkolat felülete rendkívül ellenálló. Nem igényel olajozást, lazúrozást vagy egyéb felületkezelést, ellenáll a penésznek, a gombának és a termeszeknek, illetve nem szálkásodik.
A WPC burkolatok rendkívül sok (pl. a barna különböző árnyalatai, de gyöngyfehér, grafitszürke stb.) színben kaphatók. A WPC teraszburkolat anyagában színezett, ezáltal – kiemelten nagy igénybe vétel esetén – még a kopás helyén sem lesz színelváltozás. Minden WPC típusú, azaz fa-műanyag kompozit burkolatra jellegéből adódóan igaz, az általunk forgalmazott típusok is, színtől függően a telepítést követő első hónapokban 10-20%-ot világosodnak, így nyerik el végleges színűket.

A WPC teraszburkolat felülete bordázott, ezért nem csúszik, biztonságosan alkalmazható teraszon, kertben, stégként, medence környékén, tóparton is. A felületet nem szükséges megfúrni, a szálakat, darabokat csavarokkal rögzíteni, mivel a hosszanti oldalon végigfutó hornyokba illeszkedő acél klipszekkel rendkívül esztétikusan és stabilan rögzíthető.

WPC burkolat választása két fontos területen is környezettudatos döntés.
–     A WPC teraszburkolatok felületkezelést nem igényelnek, így a faburkolatokra jellemző, rendszeres felületkezelés nélkülözésével környezetünket tehermentesítik vásárlóink.
–    A WPC burkolatok ipari célból termesztett fából készülnek, előállításuk nem esőerdők vagy egyéb védett trópusi erdők kivágásával jár. Amennyiben az átvételt követően nem kerül rögtön telepítésre a burkolat, lesúlyozva kell tárolni a burkolatanyagokat.

wpc
wpc